Werkfruit

Wat is werkfruit?

Werkfruit is een onbelast extraatje op de werkvloer waarbij de werkgever zijn personeel vers fruit aanbiedt. Het wordt uitnodigend neergezet op drukbezochte plaatsen. Medewerkers mogen er zoveel van eten als ze willen. Uit onderzoek blijkt dat werknemers werkfruit beschouwen als teken van waardering. Door het aanbod van werkfruit stijgt bovendien hun fruitconsumptie, waardoor zij zich fitter voelen en er stralend uitzien.

De afgelopen jaren is er de nieuwe trend om gezond te eten, maar we weten allemaal dat dit er wel eens bij in schiet. Het voedingscentrum kan wel adviseren om 2 stuks fruit per dag te eten, maar dat gaat niet altijd. Wanneer het fruit voor je klaar ligt in de pauze gaat dit al een stuk makkelijker. Daarbij komt dat het ook nog eens ècht gezond is. Gezonde voeding verminderd de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk: wanneer iedere Nederlander 2 ons groente en 2 stuks fruit zou eten, zou dat per jaar zo'n 18.000 sterfgevallen door hartinfarcten en beroertes schelen.

Kort samengevat is werkfruit het wekelijks ontvangen van heerlijk en gezond fruit. Het is een goed alternatief voor uw werknemers in plaats van bijvoorbeeld een ongezonde snack, koffie of roken.


Voordelen voor de werkgever

  • Behouden en aantrekken (nieuw) personeel
  • Tevreden werknemers
  • Kans op ziekte werknemers daalt
  • Hogere productiviteit
  • Gemotiveerd personeel



Voordelen voor de werknemer

  • Stimuleert een gezonde levensstijl
  • Extra arbeidsvoorwaarde
  • Goed voor de gezondheid
  • Minder snacken en roken
  • Waardering werkgever

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.