Nieuws


persbericht Topic regiomagazine

Echt (h)eerlijk smaakvol

Groente- en fruit specialist Hemmy van Haaren is dé verswinkel in Groesbeek. Elke dag zorgt een enthousiast team, met passie voor het vak, ervoor dat e winkel er tiptop uitziet. Hoge kwaliteit, lokaal, ambachtelijk, zomaar wat termen waarvoor men staat bij van Haaren.

Dagverse groente en fruit liggen elke dag weer voor u klaar. Seizoensgebonden: de lekkerste hutspot, zuurkool uit het vat en heerlijke boerenkool voor de komende herfst en winter. Maar ook heerlijke mandarijnen, sinaasappels, appels en peren uit de streek, zoet, fris en vol van smaak. “Klopt, wij willen dat alles wat in onze winkel ligt ook lekker is”, zegt Jacqueline van Haaren. “En, natuurlijk over smaak valt te twisten, maar wij kennen ons vak en ook onze producten. Mocht je bijvoorbeeld een wat zurige appel lekkerder vinden, dan weten wij welke bij u past. Dat is het stukje vakmanschap dat je in onze winkel nog tegenkomt. Veel van onze producten komen uit de regio: mooie streekproducten. Wij weten precies waar het vandaan komt, en u dus ook! Zo hebben wij biologische sla uit Ubbergen, nieuwe oogst appels en peren van Van Wagenberg uit Overasselt en aardbeien uit Groesbeek. Kwaliteit gegarandeerd. Wij maken graag tijd voor onze klanten, verkopen eerlijke producten en geven ook een eerlijk advies.”

Meer dan honderd jaar vers
Familie van Haaren is al ruim honderd jaar een begrip in Groesbeek op het gebied van groente en fruit. Inmiddels is Hemmy de derde generatie Van Haaren die u graag een (h)eerlijk vers product verkoopt. Naast het gevarieerde assortiment verse groente en fruit, verkoopt Van Haaren tal van bijzondere producten, alles wat u nodig heeft om heerlijk te genieten. Van Haaren is ook gespecialiseerd in smakelijke verse salades, rauwkosten, soepen en maaltijden.

Maaltijdservice
Een dag geen zin om te koken, dat kan, ook dan bent u bij van Haaren aan het juiste adres. “Onze maaltijden worden met uiterste zorg samengesteld zodat u gevarieerd en gezond eet. Weinig zout, geen toevoegingen en boordevol vitamines en mineralen. Vers voor u bereid. Met een gezonde levensstijl zorgt u ervoor dat u fit bent en blijft. Eten is daarvan een belangrijk onderdeel. Daarom kiezen wij alleen voor de beste producten. En door de slimme verpakkingsmethode blijft uw maaltijd de hele week perfect houdbaar in uw koelkast. Zo krijgt u een verantwoorde maaltijd die ook nog eens heerlijk smaakt!”

Komt u gerust eens langs om kennis te maken en proef het verschil!


Nieuw visitekaartje van de winkel

Onze bus is helemaal beplakt met mooie, nieuwe afbeeldingen.


Opfrisbeurt van de winkel

Wij hebben onlangs de winkel verbouwd! Dit is gedaan in samenwerking met de firma's Koops koelinstalatie en JohnvanVeen Decoraties. Hierbij hebben we meer koelingen laten plaatsen om u een nog betere presentatie te kunnen bieden. Achter de schermen zijn alle koelmotoren en ventilatoren vervangen met milieuvriendelijker gas. Ook alle verlichting is led geworden. Wij zijn erg trots op het resultaat!


Workshop Best Partners Food, BPF, met Frank Fol

In een samenwerking met BPF en Frank Fol werd een leuke en informatieve workshop bij ons georgiseerd!

BPF zijn collega's uit Nederland en België die dezelfde passie voor het vak delen, voor innovatie willen gaan en van elkaar willen leren.

Frank Fol is al meer dan 20 jaar gepassioneerd door groenten, door alles wat moeder natuur ons aan voedsel biedt en door een keuken die volledig rond groenten en fruit draait. Hij is de voormalig chef/eigenaar van het sterrestaurant Sire Pynnock in Leuven. Nu is hij internationaal actief als adviseur in de sector van gezonde, evenwichtige en plantaardige voeding.


persbericht

Hemmy van Haaren bij de top groentewinkels van Nederland

1 ster tijdens landelijke uitreiking 'Groenteman met Ster'

Den Haag, 8 oktober 2017 - Gisteravond zijn bij De Schakel in Nijkerk de winnaars bekendgemaakt van de landelijke verkiezing ‘Groenteman met Ster 2017’.
Hemmy van Haaren - Jouw specialist in groente & fruit is bekroond met 1 ster en behoort daarmee tot de top van de Nederlandse groentespeciaalzaken. In totaal ontvingen 19 ambachtelijke groentespeciaalzaken 1, 2 of 3 sterren. De sterren zijn het resultaat van een strenge beoordeling en een bekroning voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid.

Hemmy van Haaren - Jouw specialist in groente & fruit is bekroond met 1 ster en mag zich daarmee tot de beste groentewinkels van Nederland rekenen. Een mooie prestatie om trots op te zijn.

Niet zomaar een titel
Groenteman met Ster word je niet zomaar. Deelnemers worden beoordeeld op alle terreinen van zowel het ondernemerschap als het vakmanschap, maar ook alle onderdelen die de klant ziet en ervaart worden getoetst. Deskundige vakjury’s, mysteryshoppers, winkelbeoordelaars, productbeoordelaars op hygiëne en klanten beoordelen de groenteman uitgebreid in twee meetrondes. De sterwinnaars vertegenwoordigen daarmee de top van de Nederlandse groente- en fruitbranche.

Een teamprestatie
Door de gedegen beoordeling en de uitgebreide rapportages, weet elke groentespecialist waar zijn kracht ligt en ook waar zijn kansen liggen. Deelnemen aan een verkiezing zoals Groenteman met Ster doe je als team. Alles binnen het bedrijf moet kloppen en daar spelen zowel de ondernemer(s) als alle medewerkers een belangrijke rol in. Ondernemer Hemmy van Haaren is dan ook vol lof over zijn team, waarmee deze topprestatie is bereikt. “Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen rol binnen het bedrijf en met elkaar heeft dat ertoe geleid dat we bij de beste groentespeciaalzaken van Nederland behoren. Alle medewerkers verdienen daarvoor een pluim. We zijn dan ook super trots op ons team en de prestatie die we met elkaar hebben behaald”.

“We vieren het samen met onze klanten”
“Natuurlijk is de bekroning van onze winkel met 1 ster een prachtige bevestiging van de inzet die we dagelijks leveren, maar de echte beloning is toch het feit dat we iedere dag weer blije en tevreden klanten in onze winkel mogen ontvangen. Iedere dag proberen we onze klanten te verrassen, te inspireren en te adviseren. Persoonlijk contact met de klant staat bij ons met hoofdletters geschreven. Onze klanten zullen de komende tijd dan ook zeker merken dat we wat te vieren hebben”, aldus een trotse Hemmy van Haaren.

Organisatie en sponsors
De verkiezing wordt georganiseerd door AGF Detailhandel Nederland (ADN). Foodbase voert de verkiezing Groenteman met Ster professioneel, onafhankelijk en objectief uit.


persbericht

Chiquita en Groenten en Fruitspecialist Hemmy van Haren uit Groesbeek vieren hun 20-jarige samenwerking

Op vrijdag 23 juni 2017 is Groenten en Fruitspecialist hemmy van Haaren door Chiquita in het zonnetje gezet, omdat de in de regio bekende groente-en fruitspecialist 20 jaar Chiquita bananen verkoopt. Als blijk van waardering voor de jaren lange samenwerking heeft Chiquita een officiële loyalty award uitgereikt.

Exclusieve art-print als blijk van waardering.

De loyalty award bestaat uit een exclusieve, gepersonaliseerde art-print waarin naast het getal '20' de bekende gele Chiquita bananen kunstzinnig zijn verwerkt. Hemmy van Haaren heeft de award trots in ontvangst genomen. Tom Buijtels, vertegenwoordiger bij Chiquita, vertelde: "Bij Chiquita werken we er vol enthousiasme aan om iedereen in Nederland de kans te geven vers, gezond en lekker fruit te kopen.

Bananen blijven daarbij natuurlijk onze favoriet. Wij zijn dan ook blij dat we binnen de groente- en fruitspecialisten nog zo veel ambassadeurs van Chiquita bananan hebben. Alleen samen met gedreven ondernemers als Hemmy van Haaren kunnen wij de consument de lekkerste bananen van de allerbeste kwaliteit bieden. De belangrijke rol van groente- en fruitzaken mag best eens benadrukt worden, vandaar deze award. Groenten en Fruitspecialist Hemmy van Haaren is een gewaardeerde klant van ons en we hopen dat we de Chiquita bananenverkoop nog lang met deze specialzaak mogen voortzetten."

Over Chiquita Brands Internatioanl, inc.
Chiquita heeft ruim 100 jaar deskundige ervaring op het gebied van vers, hoogwaardig fruit - een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Met jaarlijkse inkomsten van ongeveer $4 miljard is Chiquita Brands International, Inc. een toonaangevende, internationale marketeer en distribiteur van bananen en andere vruchten en fruitproducten.
Bij Chiquita werken ongeveer 26.000 mensen, wereldwijd verspreid over meer dan 70 landen. Voor meer informatie kun je kijken op www.chiquita.nl

Leuk weetje

20 jaar chiquita = 52 weken x 6 dozen bananen x 20 jaar = ruim 10 vrachtwagens vol bananen!


Informatiebijeenkomst maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje en personenalarmering

De gemeente Berg en Dal organiseert samen met Forte Welzijn op woensdag 2 november 2016 een bijeenkomst over maaltijdvoorziening en personenalarmering. Deze bijeenkomst is voor mensen die wegens een beperking gebruik (gaan) maken van een dergelijke voorziening.

De bijeenkomst is in Cultureel centrum De Mallemolen, Kloosterstraat 11 te Groesbeek. Belangstellenden kunnen de bijeenkomst bezoeken van 16.00 tot 18.00 uur of van 19.00 tot 21.00 uur. Je hoeft je niet van te voren aan te melden.

Op de bijeenkomst krijg je informatie over:

  • een tegemoetkoming van de gemeente in de kosten van maaltijdvoorziening en personenalarmering voor mensen met een laag inkomen.
  • verschillende leveranciers van bezorgde maaltijden en van personenalarmering. De leveranciers zijn ook aanwezig en kunnen hun producten persoonlijk toelichten.

Van Haaren groente en fruit al 100 jaar in Groesbeek!

De van Haaren is in Groesbeek al 100 jaar verbonden met groente en fruit. In 1902 vestigde het echtpaar Otto van Haaren en Petronella Janssen zich in het Binnenveld te Groesbeek. Otta als landarbeider en Petronella als groentevrouw. In 1906 neemt zoon Herman de zaak over en opent een groentewinkel in het ouderlijk huis. Otto, Frans en Jan van Haaren de volgende generatie gaan door met de groentehandel. Ook kleinzoon Hemmy zit dit jaar alweer 20 jaar in vak!

'Echt (h)eerlijk smaakvol'

In de 20 jaar dat Hemmy en zijn vrouw Jacqueline in Groesbeek gevestigd zijn, is er veel veranderd. "In 2002 hebben we de zaak gestript en helemaal opnieuw ingericht. Datzelfde hebben we nogmaals gedaan in 2014. Alls om onze klanten beter te kunnen bedienen en aan hun vraag te kunnen blijven voldoen", verteld Hemmy. Hemmy van Haaren is een verswinkel met een passie voor lokale en ambachtelijke producten. "Kwaliteit, gezondheid en smaak vinden wij erg belangrijk en zit in onze natuur. Naast ons gevarieerde assortiment groente en fruit, verkopen wij tal van bijzondere producten. Alles wat men nodig heeft om heerlijk te genieten. Wij zijn tevens gespecialiseerd in smakelijke verse saldes, rauwkosten, maaltijden en soepen. Vooral de maaltijdservice wordt gewaardeerd. Hemmy bezorgd de hele vrijdagmiddag de maaltijden in alle uithoeken van Groesbeek eo. Wij houden echt van ons vak en dat proeft u. 'Echt (h)eerlijk smaakvol is dan ons toepasselijke slogan, op onze nieuwe logo", vult Jacqueline aan.

20 jaar

Het 20 jarig bestaan van Hemmy van Haaren wordt dit jaar groots gevierd. Je zult het hele jaar verrast worden door unieke thema-acties die passen bij een vers-eetwinkel, vooral gericht op onze specialiteiten, beleving van gezond en smaak. In mei begint de saladeparade en tegen de zomer staat het bbq-en op het programma. Op onze vernieuwde site en op Facebook staan al onze acties!


20 jaar bestaan

Wie herinnert het zich nog de groenteboer in het dorp met kleine hoeveelheden gesneden groenten en een paar huisgemaakte salade. Nu 20 jaar later is de zaak van Hemmy en Jacqueline uit gegroeid tot een speciaalzaak met een uitstraling van vers kwaliteit met smaak. Recent in een nieuw jasje gestoken met een nieuw herkenbaar logo.

Hemmy van Haaren, echt (h)eerlijk smaakvol.

"20 jaar geleden ging mijn wens in vervulling", aldus Hemmy. "Een eigen groenten en fruitzaak in het hartje van Groesbeek". Het is in de jaren een verswinkel geworden met mooie producten om zelf een maaltijd mee te bereiden maar ook je te laten verwennen door smakelijk gemak.

Vorig jaar is HEMMY’S MAALTIJD SERVICE uitgebreid met nog meer smakelijke, variërende maaltijden, ambachtelijk bereid en een bezorg service. “De klant waardeert de versheid en menu keuze van de maaltijden, we hebben het bezorg gebied al uitgebreid naar Mook en Malden” aldus Hemmy. “Wij werken niet met abonnementen, dat is voor ons en de klant prima werken. We gaan voor smaak en kwaliteit.”

Hoe ik kan concurreren tegen de supermarkten? Gewoon je eigen weg gaan en luisteren naar de klanten. Zo starten we met GROENTEN OP MAAT. Verschillende gangbare groenten worden los aangeboden. Dit om o.a voedselverspilling tegen te gaan. Iedereen kent het wel dat 2 stengels bleekselderij in een recept er voor zorgt dat de rest van de bos blijft liggen in de groente la. Op de recepten staat vaak maar 2 stengel bleekselderij, 3 roosjes bloemkool of 3 worteltjes. Dat is dus geen probleem meer!
Zo zie je maar zegt Hemmy, “ 20 jaar niet stil gezeten, luisteren naar je klant is het allerbelangrijkste”. Aankomende weken staan in het teken van smakelijke, feestelijke acties.


Groente op maat

Je kent het wel: heb je voor dat ene recept 3 stengels bleekselderij nodig, maar zit je daarna met de rest van de stronk te kijken. Nadat deze uiteindelijk 2 weken onder in de koelkast heeft gelegen, belandt de rest alsnog in de kliko. Zonde!

Gelukkig hebben we een nieuwe manier gevonden om voedselverspilling tegen te gaan. Voortaan kies en betaal je bij ons alleen nog maar de groenten die je nodig hebt.

Het klink zo logisch: kopen wat je nodig hebt. Toch liggen in de meeste winkels voornamelijk hele bloemkolen, stronken bleekselderij en bossen bospeen. Hier houdt een gemiddeld huishouden in Nederland een hoop van over. Bij ons koop je vanaf nu precies genoeg. Niet meer en niet minder.

Kies gewoon zelf hoeveel broccoliroosjes, snoeptomaatjes of sjalotjes je koopt. Op die manier is goed voor je lichaam en het milieu zorgen wel heel gemakkelijk.

www.groenteopmaat.nl

    Onze website maakt gebruik van cookies

    Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.